Plantentuin Meise

 Er groeit iets in Meise!

Bereikbaarheid | Français | English


Met het openbaar vervoer

Plantentuin Meise ligt ongeveer 12 km ten noorden van het centrum van Brussel, net in het Vlaamse Gewest, dus buiten de dienstregio van de Brusselse bus- en metrodiensten. Het dichtstbijzijnde metrostation ligt op de 'Heizel', bekend van het Atomium. De afstand van het Tentoonstellingspark tot de Plantentuin is toch nog 3 km, voor velen net iets te ver als wandelafstand.

We bevelen het openbaar vervoer van het Vlaamse Gewest 'De Lijn' aan om naar de Plantentuin te komen. Een vervoerbewijs kan je op op de bus zelf kopen of met een sms'je maar als je er vooraf één in de winkel koopt, online of via SMS, bespaar je tot 50%.

Voor meer details over busvervoer, de tarieven en verkooppunten van de vervoerbewijzen, contacteer 'De Lijn' Tel: +32 2 526 28 28

Voor meer details over treinverkeer contacteer 'Belgische Spoorwegen' Tel: +32 2 528 28 28

Voor meer details over het openbaar vervoer in Brussel (tram, metro en bus) contacteer de 'STIB/MIVB' Tel: +32 2 515 20 00


Aanbevolen busdiensten:

  • Vanuit Brussel (vb.Noordstation, Station Bockstael of Metrostation Koning Boudewijn lijn 6)

De aanbevolen diensten zijn de lijnen '250 (Brussel-Impde-Londerzeel-Liezele-Puurs)' en '251 (Brussel-Steenhuffel-Londerzeel-Malderen-Puurs)'. De bushalte 'Meise: Nationale Plantentuin' is facultatief, vraag daarom steeds aan de chauffeur te stoppen.

Voor dienstregelingen contacteer 'De Lijn' en onthoud dat de bushalte 'Meise: Nationale Plantentuin' tussen de haltes 'Strombeek-Bever: Drijpikkel' en 'Meise: Boechtstraat' ligt.

Een andere mogelijkheid zijn de lijnen '260 (Brussel-Nieuwenrode-Willebroek-Puurs)' en '233 (Brussel-Humbeek)'. De bushalte 'Meise: Private Dreef' is facultatief, vraag daarom steeds aan de chauffeur te stoppen. Let wel op: de dichtsbijzijnde ingang van de Plantentuin ligt op ongeveer 1 km van deze halte. Daarvoor moet je d.m.v. een voetgangersbrug de A12 autoweg over.

Voor dienstregelingen contacteer 'De Lijn' en onthoud dat de bushalte 'Meise: Private Dreef' tussen de haltes 'Meise: Potaarde' en 'Meise: Dreef' ligt.

  • Vanuit Zaventem (vb. Nationale Luchthaven of Station) of Vilvoorde (vb. station), Grimbergen of Merchtem

De aanbevolen dienst is de lijn '821 (Zaventem-Vilvoorde-Grimbergen-Merchtem)'. De bushalte 'Meise: Boechtstraat' is facultatief, vraag daarom steeds aan de chauffeur te stoppen. Let wel op: de dichtstbijzijnde ingang van de Plantentuin is ingang B (Meise dorp) en niet de hoofdingang (ongeveer 1 km verderop). U zou ook lijn '820 (Zaventem-Vilvoorde-Jette AZ-VUB-Dilbeek)' kunnen nemen. Deze laatste maakt een verbinding met het Station van Vilvoorde, waar u eventueel nog zou kunnen overstappen op lijn 821 om in de Plantentuin te geraken.

Voor dienstregelingen contacteer 'De Lijn'.

  • Vanuit Puurs (vb. station), Londerzeel (vb. station) of Wolvertem

De aanbevolen diensten zijn de lijnen '250 (Puurs-Liezele-Londerzeel-Impde-Brussel)' en '251 (Puurs-Malderen-Londerzeel-Steenhuffel-Brussel)'. De bushalte 'Meise: Nationale Plantentuin' bij de hoofdingang van de Plantentuin is facultatief, vraag daarom steeds aan de chauffeur te stoppen.

Voor dienstregelingen contacteer 'De Lijn' en onthoud dat de bushalte 'Meise: Nationale Plantentuin' tussen de haltes 'Meise: Boechtstraat' en 'Strombeek-Bever: Drijpikkel' ligt.

  • Vanuit Willebroek, Tisselt, Ramsdonk, Kapelle-op-den-Bos (vb. station), Nieuwenrode of St-Brixius-Rode

De buslijn '260 (Puurs-Willebroek-Brussel)' brengt je tot de halte 'Meise: Private Dreef'. Deze halte is facultatief, vraag daarom steeds aan de chauffeur te stoppen. Let wel op: de dichtsbijzijnde ingang van de Plantentuin ligt op ongeveer 1 km van deze halte. Daarvoor moet je d.m.v. een voetgangersbrug de A12 autoweg over.

Voor dienstregelingen contacteer 'De Lijn' en onthoud dat de bushalte 'Meise: Private Dreef' tussen de haltes 'Meise: Dreef' en 'Meise: Potaarde' ligt.

Het logo van Plantentuin Meise Even voorstellen | Opdracht | Geschiedenis | Vacatures | Vrijwilligers | PartnersSteun ons | Contact | © 2017 Plantentuin Meise Facebook Twitter Youtube Flickr Newsletter Issuu Scribd