Plantentuin Meise

 Er groeit iets in Meise!

Bereikbaarheid | Français | English


Vanuit Brussels Airport (Zaventem)

Brussels Airport bevindt zich in Zaventem.

Indien u een taxi wenst te nemen, verlaat dan de aankomsthal door de schuifdeuren recht voor u. Taxi's met tijdmeter staan doorlopend ter beschikking voor de aankomsthal. Vervoer per taxi naar hotel of naar de Plantentuin kost ongeveer 32 tot 42 euro. Taxi's met een vergunning herken je aan het geel en blauw vergunningsteken. Doe nooit een beroep op taxi's zonder vergunning! Indien u met een credit card wenst te betalen, vraag dan eerst even of de taxichauffeur dit aanvaardt. Let op dat de taxichauffeur u werkelijk naar de Plantentuin in MEISE brengt. Vaak worden buitenlandse bezoekers immers naar onze vroegere gebouwen in Brussels stad gebracht. Daar is nu het cultureel centrum van de Franse Gemeenschap gevestigd. Omdat de naam 'Le Botanique / Kruidtuin' behouden werd, blijft men deze vergissing maken, hoewel we al 30 jaar verhuisd zijn.

Indien u vanuit de luchthaven het openbaar vervoer wenst te gebruiken, dan bevelen we de busdiensten aan. Het busstation bevindt zich op niveau 0 - een verdieping lager dan de aankomsthal - en kan bereikt worden via de roltrappen en liften. Bijna in het midden van de bussenparking, bevindt zich de opstapplaats voor de bussen van het openbaar vervoer 'De Lijn' (met geel logo).

Volgende busverbindingen kunnen nuttig zijn:

Lijn '821 (Zaventem-Vilvoorde-Grimbergen-Merchtem)'; vraag om te stoppen bij bushalte 'Meise Boechtstraat'. Let wel op: de dichtstbijzijnde ingang van de Plantentuin is ingang B (Meise dorp) en niet de hoofdingang (ongeveer 1 km verderop).

Lijn '820 (Zaventem-Vilvoorde-Jette AZ-VUB-Dilbeek)'; deze busdienst maakt een verbinding met het Station van Vilvoorde, waar u eventueel nog zou kunnen overstappen op lijn '821'.

Indien u eerst nog naar het centrum van Brussel te wenst te gaan, begeef u dan naar kelderverdieping (niveau -1) en volg de aanwijzingen voor de Belgische Spoorwegen. U komt in de lokethal (dagelijks geopend van 6u40 tot 21u50). De Brussels Airport Express rijdt tot vier keer per uur naar de stations Brussel Noord, Centraal en Zuid. Deze treinverbinding neemt ongeveer een kwartier (Brussel Noord) tot een half uur (Brussel Zuid) in beslag. Een enkel reis in tweede klas kost ongeveer 2,24 euro. In het Station Brussel Noord kan u de bus '250 (Brussel-Impde-Londerzeel-Liezele-Puurs)' of '251 (Brussel-Steenhuffel-Londerzeel-Malderen-Puurs)' nemen. Vraag te stoppen bij de Nationale Plantentuin te Meise, en u wordt tot bij de halte aan de hoofdingang gebracht.

Alternatieven voor de Brussels Airport Express zijn de snelbusverbindingen van De Lijn naar het treinstation Brussel Noord (lijn 471) en de Airport Line, de snelbusverbinding (30 minuten) van de MIVB tussen Brussels Airport en de Europese wijk, op een boogscheut van de winkels in de bovenstad. Het station van de snelbussen bevindt zich op niveau 0.

Het logo van Plantentuin Meise Even voorstellen | Opdracht | Geschiedenis | Vacatures | Vrijwilligers | PartnersSteun ons | Contact | © 2017 Plantentuin Meise Facebook Twitter Youtube Flickr Newsletter Issuu Scribd